Laureaten Visser-Neerlandiaprijzen 2017

Zanger en schrijver Rick de Leeuw, radiopresentator Frits Spits en de Stichting Plint krijgen de Visser-Neerlandiaprijs 2017.  

Rick de Leeuw krijgt een persoonlijke prijs vanwege zijn veelzijdige inzet op cultureel gebied, meestal op het terrein van de Nederlands-Vlaamse samenwerking, en zijn belangeloze inzet voor goede doelen in de samenleving. Ook wil het ANV met de prijs de rol van Rick de Leeuw als voorvechter van de Nederlandse taal belonen.

Frits Spits ontvangt een persoonlijke prijs voor zijn inzet voor de Nederlandse taal gedurende zijn hele carrière als presentator van radioprogramma’s. Na zijn pensionering heeft Frits Spits  het taalprogramma Taalstaat opgezet waarmee hij wekelijks luisteraars informeert over alle facetten van de Nederlandse taal.

Plint krijgt een culturele prijs omdat de stichting al bijna 40 jaar poëzie en beeldende kunst op een bijzondere manier bij kinderen en volwassenen in Nederland en Vlaanderen brengt. De poëzieposters zijn niet meer weg te denken uit scholen en bibliotheken. Plint steunt de Stichting Jarige Job en heeft recent het kwartaaltijdschrift Dichter voor kinder- en jeugdpoëzie gelanceerd.

De Visser-Neerlandiaprijs aan Rick de Leeuw is op zaterdag 16 september 2017 in Heers uitgereikt.
De prijsuitreiking aan Frits Spits vindt plaats op het congres van Onze Taal op zaterdag 7 oktober 2017.
Meer informatie
De Visser-Neerlandiaprijs aan Plint wordt dit najaar uitgereikt. Meer informatie volgt nog.