Stripboek

Willem I – koning van Nederland en België

Een fantastisch getekend stripalbum over het bijzondere tijdperk, waarin Nederland en België één land waren. 

Je wordt meegenomen in de wereld van koning Willem I, die keihard werkt aan een welvarende toekomst voor zijn nieuwe land. Krachtig en met visie, maar ook eigenzinnig en tegendraads, regeert hij het land als zijn bedrijf, tijdens de samenvoeging en scheiding van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Het stripboek is ontstaan uit de samenwerking tussen het ANV, de auteurs van Eureducation en het Nationaal Archief.

Na vernietigende veldslagen tegen Napoleon ontstond uit een verscheurd Europa een nieuwe staat. Nederland en België werden samengesmeed tot één land, onder één koning, die vol energie keihard werkt aan een welvarende toekomst voor zijn nieuwe land. Krachtig, zelfverzekerd en met visie, maar ook halsstarrig, eigenzinnig en tegendraads, regeert koning Willem I het land als een bedrijf… maar dan wel als zijn bedrijf! Beleef het leven van deze bijzondere koning tijdens de samenvoeging en scheiding van Nederland en België. Voor veel kinderen en jongeren nog een onbekende periode uit de Belgisch-Nederlandse geschiedenis, fenomenaal tot leven gebracht door de auteurs van Eureducation.

Bekijk het filmpje dat over het stripboek is verschenen.

Het stripboek kost E 7,95 excl. verzendkosten.

Het stripboek kunt u bestellen door een mailtje te sturen naar info@anv.nl. Telefonisch bestellen kan bij +31(0)703245514.