Visser-Neerlandiaprijzen 2020 uitgereikt aan Herman Engels en Reynaertgenootschap

Uitreiking Visser-Neerlandiaprijzen 2020 aan Herman Engels en het Reynaertgenootschap | foto Jo De Rammelaere

Het was nog even spannend of uitstel geen afstel zou worden, maar het is dan toch gelukt de Visser-Neerlandiaprijzen uit te reiken aan dirigent Herman Engels en het Reynaertgenootschap.

Op zaterdag 30 oktober 2021 werden de laureaten ontvangen in internationaal muziekcentrum AMUZ in Antwerpen. Daar werd voor Herman Engels de lofrede uitgesproken door componist Wilfried Westerlinck; prof. dr. Frits van Oostrom verzorgde de laudatio voor het Reynaertgenootschap. De Vlaamse pianist Liebrecht Vanbeckevoort bracht een muzikaal eerbetoon.

Herman Engels kreeg de prijs, bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag van 5000 euro, als beloning voor zijn inzet om de Vlaamse (romantische) klassieke muziek internationaal te verspreiden waarmee hij een belangrijke rol vervult om de bekendheid van Vlaamse componisten te vergroten. 

Het Reynaertgenootschap uit Sint-Niklaas kreeg de prijs toegekend, bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag van 10.000 euro, uit waardering voor de onvermoeibare inzet van het genootschap om de Reynaert te laten leven in het Waasland en daarbuiten en de wijze waarop het jaarboek Tiecelijn open staat naar, en voor Noord en Zuid. 

Pianist Liebrecht Vanbeckevoort | foto Jo De Rammelaere
Wilfried Westerlinck | foto Jo De Rammelaere
ANV-voorzitter Jan Lonink overhandigt de Visser-Neerlandiaprijs aan Herman Engels | foto Jo De Rammelaere
Prof. dr. Frits van Oostrom
Voorzitter Yvan De Maesschalck en secretaris Rik Van Daele van het Reynaertgenootschap na ontvangst van de Visser-Neerlandiaprijs | foto Jo De Rammelaere
Vicevoorzitter Gui van Gorp | foto Jo De Rammelaere