Laureaten poëziewedstrijd De Maas

De ANV-regio beide Limburgen kan met meer dan volle tevredenheid terugkijken op de poëziewedstrijd die zij samen met de afdelingen Maastricht en Maasland Maaseik van de Orde van den Prince en de Marnixring Land van Loon-Nieuw Eyck organiseerde voor middelbare scholen in Belgisch en Nederlands Limburg. Hun leerlingen werden uitgenodigd om vanuit hun eigen beleving en ervaring een gedicht te schrijven over de Maas. De Maas is immers de ruggengraat van de beide provincies Limburg, is ook in de historie van deze streken hét verbindende element en ook een levensader in een gebied dat gekenmerkt is door een gemeenschappelijke taal en cultuur.

Tijdens een slotevenement in het cultureel centrum van Lanaken werden op zondag 14 mei 2023 de laureaten bekend gemaakt. In een volle schouwburg genoten honderden familieleden, gasten, genomineerden en genodigden van een prachtige voorstelling. De achttien laureaten gaven het beste van zichzelf en brachten hun gedicht voor het publiek.

Lees op de website van Maasgedichten de gedichten van de 12 t/m 17-jarige laureaten.

We zijn trots op onze regio beide Limburgen die dit project samen met de Marnixring en Orde van den Prince tot zo’n groot succes heeft gemaakt.