‘Fit to Fly’ door Scripts Off Screen geselecteerd voor eerste podcast

Mooi nieuws! We vernemen net dat het in 2012 voor de Visser-Neerlandiaprijs genomineerde scenario ‘Fit to fly’ door Scripts Off Screen is geselecteerd voor de eerste podcast.

U weet het misschien niet maar iedere scenarioschrijver heeft wel één of meerdere projecten liggen waarvan de verfilming niet mogelijk bleek. De meeste van deze onverfilmde scenario’s verdwijnen voorgoed in een la. Maar Scripts Off Screen onttrekt de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium waarbij de toehoorders, ieder voor zich, worden meegenomen op een reis door hun eigen verbeelding.

Op 29 april is er in Amsterdam de eenmalige voordracht van ‘Fit to Fly’, een scenario van Saskia Diesing en Eveline Groeneveld.
“Marechaussee Marco doet geroutineerd de zoveelste uitzetting, maar met het terugzenden van een Romagezin naar Servië gebeurt er 10.000 meter hoog in de lucht iets waar geen protocol tegen opgewassen is.”

Met Gijs Scholten van Aschat, als verteller, Simon Heijmans, Abbey Hoes, Dragan Bakema, Catalijn Willemsen en Joshua Rubin, met muziek door Herman van Haaren van het Metropole Orkest. Het nagesprek wordt geleid door Laura van Zuylen.

Tijdens de voordracht worden er geluidsopnamen gemaakt t.b.v. de podcast Scripts Off Screen die vanaf 27 juli in vijf delen door de KRO-NCRV uitgezonden zal worden op NPO Radio 1.

Natuurlijk loopt er nu ook weer een nieuwe editie van de wedstrijd Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario. Sluitingsdatum voor inzenden is 1 juni 2019.

Uitreiking op het Nederlands Film Festival 2018