Colloquium ‘Haven en Onderwijs’ rechtstreeks op Facebook

Vandaag wordt om 16.00 uur in het Havenhuis te Gent een colloquium ingericht om de kansen na te gaan voor grensoverstijgend onderwijs in de regio van North Sea Port. De fusie van de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen is een project dat grote verwachtingen schept voor nieuwe economische ontwikkelingen. De recente plaatsing van de nieuwe sluis in Terneuzen wettigt deze verwachtingen.

Voor de betrokken verenigingen is dit een stimulans om ook op gebied van onderwijs en kennisverspreiding tot een actieve samenwerking tussen Vlaanderen en Zeeland te komen. Daartoe werden contacten gelegd met het onderwijsveld over de grens.

Drie inleiders zullen een beeld scheppen van de kansen en de uitdagingen die op ons wachten: Daan Schalck als CEO van North Sea Port, Dirk Van Damme als Europees en Vlaams onderwijsdeskundige en Gorik Hageman, Ambassadeur van het Zeeuws onderwijs. Een panel van onderwijsmensen uit de praktijk zal, elk vanuit diens achtergrond, eigen reflecties geven. Ook de aanwezigen zullen bij het gesprek betrokken worden.

Dat alle plaatsen in het Havenhuis al snel gereserveerd waren, bewijst dat het onderwerp ‘Haven en Onderwijs’ op een ruime belangstelling mag rekenen. Organisator is de vzw Willem I in samenwerking met het ANV en Lesgeven in Zeeland. De Orde van den Prince en de Marnixring steunen het initiatief.

Livestream op: https://www.facebook.com/ovdphulst