Buitenlandse studenten bezoeken het ANV

De Hongaarse studente Katalin Oláh en de Russische studente Yulia Korasteleva zijn op bezoek bij het Algemeen-Nederlands Verbond tijdens de Taalunie Zomercursus Gent 2018. Deze cursus wordt georganiseerd voor buitenlandse studenten Nederlands als vreemde taal. Dit jaar biedt de cursus  de studenten de mogelijkheid kennis te maken met verschillende organisaties in Nederlanden en Vlaanderen. Het ANV is daar een van.

Katalin studeert in Boedapest aan de Károli Gáspár Reformatorische Universiteit. Ze is twee jaar geleden begonnen met haar bachelor Neerlandistiek. Nadat ze haar diploma heeft gehaald, wil ze een vertalersopleiding Nederlands-Hongaars volgen met het oog op een baan waar ze met talen en boeken kan werken.

Yulia studeert Neerlandistiek aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg in Rusland. Vorig jaar heeft ze haar bachelor afgerond en nu is ze bezig met haar master. Omdat haar studie meer op taalkunde en vertalen is gericht, wilde ze heel graag een vertaalopdracht krijgen bij het ANV. Maar omdat een van de ANV-doelen is het handhaven van de Nederlandse taal, krijgen de studenten een opdracht om een artikel te schrijven over de verengelsing van het hoger onderwijs.