ANV-Limburgen vraagt om uitvoering plan Euregionale culturele uitagenda

De ANV-regio beide Limburgen heeft de provinciebesturen van Belgisch en Nederlands Limburg en de schepenen/wethouders van enkele steden verzocht om het lopende project voor een euregionale culturele uitagenda beide Limburgen met voorrang af te ronden.

De Euregionale culturele uitagenda is een digitaal instrument voor grensoverschrijdende cultuurcommunicatie van de MAHHL-steden (Maastricht, Aken, Hasselt, Heerlen plus Genk en Sittard-Geleen) en is volop in ontwikkeling. De gemeente Maastricht is verantwoordelijk voor deze culturele uitagenda. In dit initiatief ontbreken vooralsnog de provincie Luik, de stad Luik en de regio Aken.

De ANV-regio verzoekt de provincies Limburg om in samenwerking met de MAHHL-trekker Maastricht een overleg te organiseren waaraan de wethouders/schepenen van de vijf Limburgse MAHHL-gemeenten, de gemeenten Tongeren en Roermond plus een aantal organisaties, die de euregionale culturele uitagenda gaan redigeren, deelnemen. De bedoeling zou moeten zijn om de euregionale culturele uitagenda in mei 2021 te lanceren, ook als Luik, Eupen en Aken (nog) niet mee willen doen.

Daarnaast werd aandacht gevraagd voor andere culturele lopende projecten, zoals de euregionale museumkaart.

Lees de volledige tekst