Nieuws van het ANV

Machteld Siegmann wint met ‘De kaalvreter’ De Bronzen Uil

De Nederlandse Machteld Siegmann (1972) heeft met haar debuutroman De kaalvreter de Bronzen Uil 2020 gewonnen. De schrijfster won ook de publieksprijs. De Bronzen Uil werd zaterdag 10 oktober 2020 uitgereikt na afloop van de tiende editie van Het Betere Boek, het …

Olga Ponjee wint Scenarioprijs 2020

Olga Ponjee heeft met haar scenario ‘Voortjagers’ de Visser-Neerlandiaprijs voor scenario 2020 gewonnen. Bekijk de reportage die ter gelegenheid van de prijsuitreiking is gemaakt.

Het beste boek over taal

Onze Taal, dagblad Trouw en het ANV organiseren voor de tweede keer de verkiezing van het beste taalboek van het afgelopen jaar – een boek dat bedoeld is voor een breed publiek. De genomineerde titels zijn bekend.

Terugkijken ‘Belgen en Nederlanders’

De livestream van het interview met Mick Matthys over zijn boek Waarom Belgen gelijk hebben en Nederlanders gelijk krijgen staat ook op YouTube en kan aldaar worden bekeken.

Jaarverslag 2019

Dit is ANV 19 brengt het jaar van het ANV in beeld met artikelen over projecten, lezingen, verstrekte subsidies en maakt u kennis met mensen die bij het ANV betrokken zijn als lid, bestuurder of redacteur. Dit is ANV 19 is in …