Woon-werkateliers in Spanje voor kunstenaars, schrijvers, vertalers, wetenschappers

Callosa d'en Sarrià
Callosa d’en Sarrià

In Callosa d’en Sarrià, een klein stadje in de provincie Alicante, heeft de Fundación Cultural Knecht-Drenth (FCKD) vier monumentale panden ingericht als atelier met woonruimte. Deze ateliers zijn bedoeld voor tijdelijk gebruik door kunstenaars, schrijvers, vertalers en wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen. De FCKD werd in 1996 opgericht door mecenassen Tijmen Knecht en Helen Knecht-Drenth.

De panden

Atelier

De ateliers zijn ingericht met het oog op professioneel gebruik. Er zijn grotere en kleinere ruimtes geschikt voor verschillende soorten artistiek werk waarbij is gelet op een goede belichting. Basisbenodigdheden zoals ezels en bokken voor beeldhouwwerk zijn aanwezig evenals spoelbakken en werktafels. Alle panden hebben een wasmachine en wifi-internetaansluiting.

Atelier E-plus Calle Molina 16

Eettafel

Dit pand heeft twee ateliers van 45 m2 en twee slaapkamers verspreid over twee verdiepingen waardoor het geschikt is voor meerdere kunstenaars. Op de begane grond zijn een eetkamer, zitkamer, keuken, badkamer en wc. Het dakterras biedt een magnifiek uitzicht op het gebergte en het kustland met de zee. Deze ateliers zijn zeer geschikt voor tweedimensionaal, groter werk.

Atelier E3 Calle Molina 17

Dit pand heeft twee ateliers van 40 m2 en 25 m2, dakterras, een slaapkamer met badkamer, een ruime zitkamer, een bescheiden keuken, een eetkamer (of werkkamer) van 15 m2. E3 is minder geschikt voor zeer groot werk.

Atelier E4 Calle Molina 17

E3 en E4 lopen via verspringende niveaus door elkaar heen maar zijn geheel van elkaar gescheiden. E4 is kleiner, heeft een eetkeuken, twee ateliers, 28 m2 en 26 m2, een slaapkamer en een badkamer. Via een trap vanuit het atelier bereikt u het hoogste dakterras.

Atelier E5 Plaza Arabal 21

Dakterras

Deze eenheid bestaat uit een zit-eetgedeelte, een keuken, badkamer en toilet. Op een verdieping hoger zijn er een slaapkamer en een werkkamer en weer daarboven een groot atelier van 45 m2. Vanuit die ruimte voert een trap naar een dakterras. E5 is uitermate geschikt voor een schilder van groter werk.

Alle woonruimtes zijn simpel ingericht, in traditioneel Spaanse sfeer. Al het noodzakelijke is aanwezig maar de ruimtes zijn uiteraard niet te vergelijken met de toeristische appartementen aan de kust.

Aanvragen

Sinds 1 juli 2020 is het secretariaat van de Fundación Cultural Knecht-Drenth niet meer ondergebracht bij het ANV. Voor prijzen, voorwaarden en aanvragen kunt u terecht op de website van de FCKD.