Sterker door samenwerking.

Nederland en Vlaanderen vandaag en in de wereld van morgen

Aanvang 20:00 uur

Plaats De Schelde, Gent

Presentatie door Axel Buyse

Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland

 

Bedrijven uit Vlaanderen en Nederland fuseren of werken nauw samen, Nederlandse kranten komen bijvoorbeeld in handen van de Vlaamse Persgroep. Gent, Terneuzen, Vlissingen, de unieke grenzeloze havens in het Schelde-estuarium, vereisen voor een goede verstandhouding regelmatig overleg en degelijke afspraken. Interregionale en internationale samenwerking!
Journalisten in de Nederlanden werken vaak voor diverse media in Vlaanderen én in Nederland, onze gemeenschappelijke taal zorgt voor talloze culturele uitwisselingen én straks zijn we samen de eregasten op de prestigieuze Frankfurter Buchmesse…
We zíjn al dichte en goede buren, maar toch blijven er nog veel mogelijkheden tot samenwerking met evidente voordelen voor iedereen. Er blijven nog hinderlijke grenzen.

Vorig jaar hielden de ministers-presidenten Geert Bourgeois en Mark Rutte een topoverleg in Den Haag, dit jaar ontmoeten ze elkaar opnieuw voor een gelijkaardige werkdag in Gent op 7 november 2016.

Axel Buyse heeft als diplomaat de taak om dat overleg  grondig voor te bereiden. We zijn dan ook heel verheugd dat we hem -als kenner en als boeiende spreker – bereid hebben gevonden om kort na het overleg de juiste stand van zaken voor ons toe te lichten.

Praktische informatie

De deur gaat open om 19.30 uur. Een welkomstdrankje staat klaar voor wie tijdig aanwezig is.

De toegangsprijs van 6 euro moet voor 19 november 2016 worden voldaan op rekening
BE02 4470 0387 2140 (BIC: KREDBEBB)
t.n.v. ANV Oost- en Zeeuws- Vlaanderen.
Uw inschrijving is definitief na betaling.

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage Gent-Zuid.

Deze avond wordt georganiseerd door de ANV-regio Oost- en Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met andere lokale verenigingen en vindt plaats in het auditorium De Schelde (PAC Zuid) van het provinciehuis Oost-Vlaanderen in Gent.

Provinciehuis Gent, Auditorium De Schelde

Woodrow Wilsonplein 2, Gent

Aanmelden noodzakelijk voor 19 november 2016

 

Velden met een * zijn verplicht