Grensoverschrijdende samenwerking voor gemeenten

Waar een wil is, is geen grens!

Aanvang 15:00 uur

Plaats Centre Céramique, Maastricht

Bijeenkomt voor (kandiaats-)gemeenteraadsleden, samenstellers van verkiezingsprogramma’s en gemeenteambtenaren

Hoe kun je als gemeente samenwerken met collega’s aan de andere kant van de landsgrens? Voor (kandidaats-)raadsleden van grensgemeenten is dat vaak onbekend of onontgonnen terrein, en in verkiezingsprogramma’s voor gemeenteraadsverkiezingen blijven contacten niet zelden onbedoeld onderbelicht.

De burgerinitiatiefgroep ‘Waar een wil is, is geen grens!’ reikt voor de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 graag ideeën aan over de aanpak van grensoverschrijdende samenwerking op gemeentelijk niveau. Bijvoorbeeld voor toerisme, economie, openbaar vervoer, sport en cultuur. De ANV-regio der Beide Limburgen maakt deel uit van deze burgerinitiatiefgroep.

Nederlands-Duits project Grenzhoppers

In Gelderland zijn goede ervaringen opgedaan met grensoverschrijdend samenwerken in het project Grenzhoppers. Ambtenaren van de betrokken gemeenten Aalten, Winterswijk en Stadt Bocholt (D) stellen dit project op de bijeenkomst voor zodat Limburgse grensgemeenten zich kunnen laten inspireren. Uiteraard is het project evengoed toepasbaar voor gemeenten aan de Nederlands-Vlaamse grens.

Deelname

De toegang voor deze middag is gratis. Reserveren noodzakelijk. Dat kan bij: g.essers@planet.nl.

Centre Céramique

Avenue Ceramique 50, 6221 KV Maastricht