Waar gaat het Nederlands naartoe?

Lezing door An De Moor

Aanvang 20:00 uur

Plaats Kasteel Wallemote, Izegem

In haar voordracht Waar gaat het Nederlands naartoe? geeft An De Moor een stand van zaken met betrekking tot het Nederlands in de wereld en blikt ze vooruit naar de toekomst. Thema’s als de verengelsing en de dalende taalvaardigheid van studenten in het hoger onderwijs naast de tussentaal en de samenwerking Nederland-Vlaanderen komen daarbij aan bod. Haar verhaal is zowel gebaseerd op wetenschappelijk
onderzoek van haarzelf of van collega’s in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika als op haar professionele ervaring vanuit bestuursfuncties en lidmaatschappen bij bijvoorbeeld de Nederlandse Taalunie, de VLOR (Vlaamse Onderwijsraad) en de VLHORA (Vlaamse Hoger onderwijsraad), maar ook bij De Brakke Grond.

Over de spreekster

An De Moor studeerde Germaanse filologie aan de UGent. Na 10 jaar voor de klas te hebben gestaan, ging ze de ene na de andere uitdaging aan. Hoe divers haar activiteiten ook zijn, de Nederlandse taal vormt telkens de rode draad. Momenteel is zij Coördinator internationalisering en Talenbeleidcoördinator aan de hogeschool Odisee en de KU Leuven, campus Gent en Brussel.

Toegang

De toegangsprijs bedraagt E 5,-; ANV-leden krijgen E 2,- korting.

Medaillonzaal in kasteel Wallemote

Kokelarestraat 85, 8870 Izegem