Excursie C-Mine Cultuurcentrum Genk met lezing

Aanvang 14:30 uur

Plaats C-Mine, Genk

De regio ANV der beide Limburgen biedt een programma aan in het C-Mine Cultuurcentrum in Genk.

  • 14.30 uur Verwelkoming in het centrum
  • 15.00 uur Bezoek aan het C-Mine complex onder leiding van een gids
  • 16.30 uur Bijeenkomst met het bestuur van de regio over de activiteiten in het voorbije jaar en de plannen voor 2016
  • 17.00 uur Inleiding door Leen Roels, inhoudelijk coördinator voor Erfgoedcel Mijn Erfgoed in Belgisch-Limburg over het thema ‘Toekomst van het Limburgse mijnverleden’
  • 18.00 uur Afsluiting van het programma met de mogelijkheid een maaltijd te nuttigen, bestaande uit een drie gangen mijnwerkersmenu inclusief twee consumpties voor 25,00 eur0.

Deelname

Deze excursie is toegankelijk voor ANV-leden en introducés. Het programma is gratis met uitzondering van de afsluitende maaltijd. Reserveringen noodzakelijk vóór 10 maart 2016.

Aanmelden

Per e-mail aan anvlimburg@gmail.com vóór 10 maart 2016. Vermeld bij uw aanmelding of u gebruikmaakt van de maaltijd en of u dan kiest voor vis, vlees of vegetarisch.

Spreekster

Leen Roels (1981) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Gent en Vrouwenstudies een de Universiteit Antwerpen. Van 2005 tot 2011 werkte zij als promovenda bij de Universiteit Maastricht aan het onderzoek naar de arbeidsmarkt voor mijnwerkers in het Luikse bekken. Na een aanstelling bij het E, til (Economisch Technisch Instituut Limburg) waar ze onderzoek deed naar de sociale en economische effecten van de mijnsluitingen in internationaal perspectief en een periode als medewerker bij het Discovery Center Continium voor het project Mijnverleden, Mijn Toekomst werkt zij sinds 2012 als inhoudelijk coördinator voor Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in Belgisch Limburg.

C-Mine Cultuurcentrum

C-Mine 10, B-3600 Genk