De Lage Landen samen in de drugsoorlog?

Drugsgerelateerde criminaliteit in Nederland en Belgiƫ

Aanvang 14:30 uur

Plaats Hotel Lindner, Antwerpen

Lezing door Teun Voeten

Teun Voeten studeerde culturele antropologie en filosofie in Leiden. Hij is al 30 jaar oorlogsfotograaf en versloeg wereldwijd tientallen conflicten. Hij publiceerde over de ondergrondse daklozen in New York en de oorlog in Sierra Leone. In 2018 promoveerde hij op het Mexicaanse Drugsgeweld. In 2021 verscheen zijn boek Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse syndicaten. En vers van de pers is zijn boek over wereldwijde trends in de wereld van crystal meth.

Drugs

Antwerpen wordt al enige tijd opgeschrikt door aanslagen en afrekeningen. Overheid en politie doen hun uiterste best om het kwaad in te dammen, maar de drugseconomie rukt op. In 2019 onderzocht Teun Voeten in opdracht van de stad Antwerpen de drugsproble­matiek in de havenstad. De buren België en Nederland moeten dringend de krachten bundelen. Dit boek werpt licht op het kwaad dat we allen weg wensen. Het is een eye-opener voor iedereen die direct of indirect met drugs te maken heeft: beleidsmakers, hulpverleners, bezorgde ouders, onder­zoekers, ordehandhavers en niet te vergeten, gebruikers zelf.
Met een voorwoord van Bart De Wever.

Locatie

Hotel Lindner, zaal London
Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen

Drankje na afloop

Na de lezing bieden we u graag een glas aan en kunt u nog wat napraten.

Deelname

De toegangsprijs bedraagt E 20,-.
ANV-leden: E 18,-.
Studenten: E 15,-.
Gelieve uw deelname vóór 5 december 2022 te melden bij secretaris@anv-vlaanderen.eu en het overeenkomstige bedrag over te maken op rekeningnummer BE12 7350 2549 2392 van ANV‑Vlaanderen.

Dit is een activiteit van de landenafdeling Vlaanderen van het ANV.

 

 


Deze lezing wordt georganiseerd met de steun van Literatuur Vlaanderen.