Bezoek literaire voorstelling ‘Hersenschimmen’

Aanvang 14:00 uur

Plaats Literair theater Branoul, Den Haag

Meer dan een boek over dementie is Hersenschimmen een verhaal over het trage verval van een bewustzijn. De hoofdpersoon van deze roman, Maarten Klein, is een klassiek personage geworden in de Nederlandse literatuur: als gepensioneerd secretaris van een maritieme organisatie, verhuisd naar Noord-Amerika, lijkt hij van een rustige oude dag te gaan genieten, tot er storingen in zijn brein optreden. Bij volle bewustzijn raakt Maarten afwezig; hij heeft het gevoel te verdwalen, kan heden en verleden niet meer onderscheiden, verliest zijn greep op de taal, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn vrouw voor zijn moeder aan. De kenmerkende taal van Bernlef verglijdt mee met de hoofdpersoon. De teksten hakkelen, stotteren en verwarren.

In Literair theater Branoul brengt Hersenschimmen op het toneel in een bewerking van Manon Barthels (ook regie) met de auteurs Bob Schwarze, Sijtze van der Meer en Manon Barthels met muziek van Wolfert Brederode.

Meer informatie

Deelname

Het ANV organiseert een groepsbezoek aan de voorstelling van zondag 14 april 2024. Wie met het ANV meegaat, betaalt € 15,00 in plaats van € 29,50.
Aanmelden kan bij: info@anv.nl.
Deze activiteit is alleen voor ANV-leden. Voorafgaand aan de voorstelling organiseert het ANV een leesclub met lunch.

Locatie

Literair theater Branoul
Maliestraat 12
2514 CA  Den Haag

Dit is een activiteit van de ANV-afdeling Nederland.