Bezoek Havenhuis Gent met stadswandeling

ANV-regio Oost- en Zeeuws-Vlaanderen

Aanvang 10:30 uur

Plaats Gerard De Duivelsteen, Gent

Sinds korte tijd maakt de haven van Gent samen met die van Terneuzen en Vlissingen deel uit van de nieuwe grensoverschrijdende unieke haven die North Sea Port werd gedoopt.

De ANV-regio Oost- en Zeeuws-Vlaanderen organiseert twee bijzondere bezoeken met prima gidsen!

Programma

Om 10.30 uur: vertrek aan het Gerard De Duivelsteen bij de Reep (standbeeld Lieven Bauwens) in Gent.
Prof. Eugeen Roegiest zal ons met hart en ziel en met veel historische deskundigheid gidsen op een stadswandeling bij de eerste en de tweede haven van Gent en ons informeren over de grote groei en bloei aan de Graslei.

Om 14.15 uur: bezoek aan het mooie middeleeuwse Havenhuis aan de Graslei, destijds het Huis van de Gilde van de Vrije Schippers en vandaag hét havenhuis voor onze internationale fusiehaven North Sea Port.
Hier is onze gids de uiterst deskundige Jean-Louis Vandevoorde.

Lunch
Om 12.30 uur is er een gezamenlijke lunch in restaurant Korenlei 2, waar een menu met voorgerecht, hoofdgerecht vis of vlees, nagerecht of koffie wordt geserveerd.

Deelname

Deelname aan het hele programma kost 50 euro per persoon. Wie alleen de gidsbeurten meemaakt, betaalt 20 euro per persoon.

U kunt zich uiterlijk tot 6 november 2021 aanmelden per mail bij ria.goossenaerts@skynet.be of per telefoon bij + 32 9 2283693 onder gelijktijdige overmaking van het bedrag op rekeningnummer BE02 4470 0387 2140 ten name van ANV Oost- en Zeeuws- Vlaanderen.

Er is plaats voor slechts 20 deelnemers aan de gidsbeurten.

COVID/CORONA

Houdt u er rekening mee dat zowel voor het Havenhuis als voor het restaurant een mondkapje nodig zal zijn.

Namens het bestuur van ANV Oost- en Zeeuws-Vlaanderen: Bruno de Laat, Lieven Merlevede, Rudi Clemminck, Guy Verbelen, Steven Temmerman, Ria Goossenaerts.