Bezoek expo ‘Funding the Future’

Interreg Vlaanderen-Nederland

Aanvang 12:15 uur

Plaats Alta Ripa, Oud-Turnhout

Het ANV is uitgenodigd voor een rondleiding door de expo Funding The Future van Interreg Vlaanderen-Nederland. Interreg subsidieert grensoverschrijdende projecten die mogelijk worden gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

In het gebouw, de tuinen en zelfs op een deel van de parkeerterrein staan ongeveer tachtig projecten met informatie over hun Nederlands-Vlaamse samenwerking, en vooral ook vaak hun realisaties. Dat zijn innovatieve zorgproducten, vernieuwende duurzame energie toepassingen, opleidingen met tools die ook getest kunnen worden, sportinnovaties die men kan uitproberen, elektrische auto’s, een vrachtwagen op waterstof, drones, biobased toepassingen, high tech medische apparatuur, etc., maar ook natuurprojecten, landbouwprojecten, etc.

De betrokken Nederlandse en Vlaamse onderzoekers of ondernemers kunnen telkens uitleg en demonstraties geven. En alle projecten die innovatieve en duurzame voedingsproducten realiseerden, staan er met proevertjes allerhande.

Het ANV krijgt na ontvangst een toer met toelichting langs de mooiste realisaties met demonstraties. Ook wordt het ruimere kader (EU, politieke achtergronden, enz.) bij het programma, en de context binnen de (geschiedenis van de) Nederlands-Vlaamse samenwerking toegelicht.

Na afloop wordt een lunch aangeboden.

ANV-leden zijn van harte welkom!

Locatie

Alta Ripa II, Engelstraat 6, Oud-Turnhout

Kosten

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Via e-mail bij: info@anv.nl.