Belgen en Nederlanders over elkaar

Waarom Belgen gelijk hebben en Nederlanders gelijk krijgen

Aanvang 20:00 uur

Plaats Facebook, Livestream

We gaan in gesprek met Mick Matthys (schrijver, pedagoog) over zijn boek Waarom Belgen gelijk hebben en Nederlanders gelijk krijgen.

Het één uur durende gesprek zal live gestreamd worden op onze Facebookpagina. Volg ons daar live en stel via de chat uw vragen en opmerkingen!

Gespreksleiders: Susan Hommerson en Jur Limburg.

Voor dit boek sprak de schrijver met zestig ervaringsdeskundigen, dertig uit elk land, over de clichés en vooroordelen die onze blik op elkaar vertroebelen. Zijn Belgen bijvoorbeeld heel bescheiden en Nederlanders zuinig? Of zitten deze vermeende verschillen tussen de oren?

VRT-journaliste Sabine Vandeputte schreef voor Neerlandia een recensie over het boek, die we ter gelegenheid van dit evenement op de website hebben gepubliceerd.

Over de schrijver:

Mick Matthys (1945), geboren Belg, heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in Nederland. Hij studeerde wijsbegeerte en sociale pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven en was vanaf 1976 als universitair docent verbonden aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment onderzoekt Matthys sociale stijging in gezinnen van arbeidsmigranten, publicatie volgt in 2021.

Dit is een activiteit van de afdeling Nederland van het ANV.