Agenda archief

juni

Op de grenzen van het grafelijk gezag

Online lezing op Zoom door Alfons Bruekers over de twee lokale gemeenschappen Weert en Nederweert, die sinds jaar en dag een gezonde animositeit bezitten ten opzichte van elkaar.

Online

Sluitingsdatum inzenden voor Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2021

Heb je nog een scenario op de plank liggen of ben je momenteel nog druk aan het schrijven? Je kunt je scenario tot 1 juni 2021 inzenden voor de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario van 5000 euro. Niet gewonnen, niet getreurd, want alle deelnemers ontvangen een eigen juryrapport.

mei

De Nederlandse Mahlertraditie

Lezing door musicoloog en publicist Emanuel Overbeeke over waarom Mahler in Nederland veel meer leeft dan in Vlaanderen. Gratis via Zoom.

Online

maart

De twee kanten van het kanaal

Lezing door Harry De Paepe over de geschiedenis van Engeland en de Nederlanden. De voordracht is gratis te volgen via Zoom.

Online

februari

Wonen in verbeelde idealen

In deze lezing op Zoom geeft Alice Roegholt, directeur van Museum Het Schip, een bijzonder inkijkje in het verhaal over idealen in de jaren na de Russische revolutie en de betrokkenheid van Nederland en vele andere buitenlanders die hun steun aan het zich emanciperende Rusland wilden geven.

Online

januari

In gesprek met Filip D’havé, Vlaams diplomaat in Nederland

Jurriaan Limburg, voorzitter van de ANV-afdeling Nederland, voelt Filip D’havé aan de tand over de Vlaams-Nederlandse regeringstop 2020 en ander nieuws in de Vlaams-Nederlandse betrekkingen. Dit gesprek wordt rechtstreeks op Facebook uitgezonden.

Online

december

november

Kunst in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden

De landenafdeling Vlaanderen organiseert een digitale lezing door Anna Rademakers over haar onderzoek en boek: Moederstad & Vaderland: Nationale identiteit en lokale trots in de schilderswereld van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1839).

Online