Agenda archief

november

Uitreiking prijzen De Bronzen Uil 2023

Aan het slot van het festival Het Betere Boek wordt bekend gemaakt welke debuutschrijvers De Bronzen Uil en de Lezersprijs hebben gewonnen. 

Weerzien met Anton van Wilderode

Poëzievoordracht door Rita Backx met gelegenheid om voor de voordracht met een gids Huis Janssens in Sint-Niklaas te bezichtigen.

Het voordeel van de twijfel

Lezing door filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt, bekend van de filosofische documentairereeks ‘Het Voordeel van de Twijfel’ en het gelijknamige boek.

oktober

Jouw Nederlands

Ontmoetingslunch met leerlingen uit het voortgezet/secundair onderwijs die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse taal en studenten neerlandistiek van universiteiten of hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

(Ver)binding over de grenzen heen

Reflectie vanuit EU-recht door prof. dr. Sarah Schoenmakers op de positie van de Nederlandse taal in een geglobaliseerde markteconomie met inleidende toespraak door ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan over de relatie Nederland-Vlaanderen.

Meer dan een beeld

Standbeelden staan in de belangstelling. Denk maar aan de heftige reacties tegen koloniale beelden. Kan buitenkunst voor iedereen zijn? Lezing door Ton Quik.

september

Excursie naar Vlissingen

Rondvaart door het havengebied van Vlissingen-Oost, bezoek MuZeeum, rondrit door de stad en lunch.