Agenda archief

juni

Excursie Leiden

Excursie naar Leiden met bezoek aan Museum Boerhave, wandeling langs o.a. Pieterskerk, Gravensteen en Academiegebouw met als afsluiting een rondvaart door de Leidse singels.

april

Bezoek aan het Snijders&Rockoxhuis

Ledenvergadering van de landenafdeling Vlaanderen in het Hof van Liere in Antwerpen met aansluitend een rondleiding onder leiding van een gids door Het Snijders & Rockoxhuis.

maart

Belg en Bataaf. Het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden 1813-1815

Lezing door Frank Judo waarin hij aan de hand van voorbeelden uit heel uiteenlopende sectoren (kunstbeleid, armenzorg, bestuur, religie, recht…) de manier illustreert waarop het Verenigd Koninkrijk zijn eerste jaren beleefde. Hij gaat ook in op de vraag of dit Koninkrijk wel levensvatbaar was, dan wel van in het begin de kiemen in zich droeg van zijn uiteenvallen in 1830.

Lezing

februari

januari

ANV-nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Voor onze nieuwjaarsbijeenkomst 2019 zijn we te gast bij Kasteel Turnhout. De ANV-nieuwjaarslezing wordt gehouden door Theo Bovens, Commissaris van de Koning, gouverneur Limburg. Na afloop heffen we het glas. Aanmelden is niet meer mogelijk.

december

Samenwerking loont. Troeven voor de Lage Landen

Colloquium met spelers en experts in de Nederlands-Vlaamse samenwerking, die zich buigen over vragen rondom de thema’s ‘Taal als drager van cultuur’ en ‘Samenwerken aan een innovatieve ruimte’.

november

Het Nederlands in de wereld

Voordracht van Vlaams diplomaat Axel Buyse in Gent over het Nederlands in de wereld met als toegift een terugblik op de Nederlands-Vlaamse regeringstop van 5 november 2018