Reizende tentoonstelling De Dodendraad

EersteWereldoorlog.nu ontwikkelde een reizende tentoonstelling over De Dodendraad, de versperring die de Duitsers vanaf 1915 langs de Belgisch-Nederlandse grens bouwden. Deze 332 kilometer lange versperring stond onder 2000 volt en moest smokkelaars, spionnen en deserteurs tegenhouden. De grens werd door de Duitsers vooral afgesloten om te voorkomen dat Belgen via het neutrale Nederland naar Groot-Brittannië zouden reizen om zich daar bij het geallieerde leger aan te sluiten. De tentoonstelling bestaat uit elf oprolbare panelen die een spannend verhaal vertellen. Ze leggen uit waarom De Dodendraad werd gebouwd, hoe de versperring er uitzag en welke slimme manieren spionnen en smokkelaars bedachten om er doorheen te breken. Ook is er aandacht voor grensversperringen in andere tijden (van de Romeinen tot en met nu). Scholen, bibliotheken, musea, gemeente- en provinciehuizen, maar ook andere organisaties kunnen de tentoonstelling voor een geringe vergoeding in huis halen.
Neem voor meer informatie en planning contact op met EersteWereldoorlog.nu, Herengracht 380, 1016 CJ Amsterdam, E‑mail: info@eerstewereldoorlog.nu, Tel: 020 523 38 00 Website: www.eerstewereldoorlog.nu

EersteWereldoorlog.Nu is een samenwerkingsverband tussen Museum Huis Doorn, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en het Nederlands Openluchtmuseum.

De tentoonstelling kwam tot stand met steun van het ANV.