Lilian Sijbesma wint Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2018

Met haar scenario Onder de blote hemel heeft Lilian Sijbesma de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2018 gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een oorkonde en wordt op 28 september a.s. uitgereikt op het Nederlands Film Festival. Er waren in totaal 40 inzendingen. Vijf scenario’s moesten worden uitgesloten van deelname omdat zij niet aan het reglement voldeden. Er werden 35 inzendingen (25 uit Nederland en 10 uit Nederland) anoniem aan de jury voorgelegd. In de jury hadden zitting: Ruud van Gessel (regisseur en producent; voorzitter), Claire van Daal (programmeur Nederlands Film Festival), Michiel Philippaerts (assistent programmeur Filmfestival Gent), Eric Taelman (regisseur) en Geert Vermeulen (scenarist en acteur). De scenario’s zijn door minimaal drie juryleden gelezen en beoordeeld.

De logline van Onder de blote hemel stelt:

ELVIE (10) woont met haar verstandelijk beperkte moeder EMMA (41) in een stacaravan op de kleine camping van haar opa BUCKO (78) te midden van de Veluwse bossen . Als Elvie haar moeder mentaal voorbij begint te groeien en het haar opa steeds slechter lukt om de controle te houden, begint hun geïsoleerde wereldje vervaarlijk te wankelen.

De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 28 september a.s. op het Nederlands Film Festival als afsluiter van De dag van het Scenario, georganiseerd door Netwerk Scenarioschrijvers.

Lilian Sijbesma | winnaar Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2018