Laureaten Visser-Neerlandiaprijzen 2017 bekend!

Zanger en schrijver Rick de Leeuw, radiopresentator Frits Spits en de Stichting Plint krijgen een Visser-Neerlandiaprijs. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden.
Het ANV kent jaarlijks maximaal drie Visser-Neerlandiaprijzen toe waarvoor het publiek voordrachten kan doen in de categorieën cultuur, persoonlijke verdiensten en maatschappij.

Rick de Leeuw krijgt een persoonlijke prijs vanwege zijn veelzijdige inzet op cultureel gebied, meestal op het terrein van de Nederlands-Vlaamse samenwerking, en zijn belangeloze inzet voor goede doelen in de samenleving. Ook wil het ANV met de prijs de rol van Rick de Leeuw als voorvechter van de Nederlandse taal belonen.

Frits Spits ontvangt een persoonlijke prijs voor zijn inzet voor de Nederlandse taal gedurende zijn hele carrière als presentator van radioprogramma’s. Na zijn pensionering heeft Frits Spits  het taalprogramma Taalstaat opgezet waarmee hij wekelijks luisteraars informeert over alle facetten van de Nederlandse taal.

Plint krijgt een culturele prijs omdat de stichting al bijna 40 jaar poëzie en beeldende kunst op een bijzondere manier bij kinderen en volwassenen in Nederland en Vlaanderen brengt. De poëzieposters zijn niet meer weg te denken uit scholen en bibliotheken. Plint steunt de Stichting Jarige Job en heeft recent het kwartaaltijdschrift Dichter voor kinder- en jeugdpoëzie gelanceerd.

De prijzen zullen in het najaar van 2017 worden uitgereikt.