Stadswandeling in Herentals

Aanvang 14:30 uur

Plaats Café-Hotel De Zalm, Herentals

Dr. Jan M. Goris, gewezen stadsarchivaris van Herentals, is een gerespecteerd kenner van de stadsgeschiedenis van Herentals. Tijdens deze wandeling brengt hij ons naar bijzonder interessante plekjes van deze historische hoofdstad van de Kempen. Herentals is bij velen onbekend. In 1209 stichtte Hendrik I, hertog van Brabant, de stad Herentals. De middeleeuwse welvaart van deze stad stond in zeer nauw verband met de bloei van de lakenhandel en maakte de stad tot een geslaagd voorbeeld van een kleinere kern in het oude hertogdom Brabant. De stad kan terugblikken op meer dan 800 jaar geschiedenis.

We verzamelen vanaf 14.00 uur bij café-Hotel De Zalm op de Grote Markt en vertrekken stipt om 14.30 uur. Om ca. 17.00 uur komen we hier weer terug en wordt er ter afscheid nog een glas aangeboden.

Deelname

De deelname prijs bedraagt E 10,-. U kunt zich inschrijven bij secretaris@anv-vlaanderen.eu. Vriendelijk verzoek uw inschrijving voor deze wandeling vervolgens te bevestigen door overschrijving van E 10,- op rekeningnummer BE12 7350 2549 2392 van ANV-Vlaanderen.

Café-Hotel De Zalm

Grote Markt 21, 2200 Herentals

Bereikbaarheid

Parkeren kan gratis op de Augustijnenlaan. Het station ligt op 10 minuten loopafstand.