Excursie Staats-Spaanse linies

Busreis naar IJzendijke, Oostburg en Sluis in Zeeuws-Vlaanderen

Aanvang 08:55 uur

Plaats Vertrek, PR Gentbrugge

Gids: J.J.B. Kuipers

Bezocht zullen worden het Waterlandkerkje in IJzendijke, dat in 1303 stadsrechten kreeg, de Linie van Oostburg en de Kruisschans in Sluis, waar Henk Hendrikse over de archeologie en geschiedenis van de stad vertelt.
Via Retranchement en Fort Berchem in Terhofstede gaat de reis naar het historische  Groede (aankomst 17.30 uur) voor een afsluitprogramma bij Adrie Oosterling in zijn Theater De Twee Duiven. De kleinkunstenaar vertelt, musiceert en zingt over zijn Zeeuws-Vlaanderen, zijn landje apart, het unieke streepje Nederland!

Vertrek

Om 8.55 uur op de gratis PR Gentbrugge (Land van Rodelaan, onder het viaduct E17 van Gentbrugge), kant van de tramlijn. De parkeerplaats ligt dicht bij de op- en afritten van de E17.

Om 9.10 uur bij het treinstation Gent-Dampoort.

Het eerste bezoek is om 10.30 uur aan het Waterlandkerkje in IJzendijke.

Lunch

Mauritshof in IJzendijke.
Menu: soep, hoofdgerecht met vis of vlees, een lekkernij van de dag en een drankje.

’s Avonds wordt er een broodje aangeboden, maar is de drank voor eigen rekening.

Kosten: E 60,-

Aanmelden

Met betaling van het bedrag voor 27 mei door overmaking naar het rekeningnummer BE02 4470 0387 2140 ten name van ANV Oost- En Zeeuws-Vlaanderen met vermelding of u vlees of vis wenst. Eventuele dieetwensen kunt u per e-mail kenbaar maken.

Benodigde gegevens

Voor de verzekering is van iedere deelnemer de officiële voornaam en familienaam nodig. Die kunt u voor 3 juni laten weten aan: ria.goossenaerts@skynet.be.
Telefoon: + 32 (0)9 228 36 93.

Organisatie: ANV-regio Oost- en Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met de ANV-landenafdeling Vlaanderen