Agenda archief

februari

januari

ANV-nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Voor onze nieuwjaarsbijeenkomst 2019 zijn we te gast bij Kasteel Turnhout. De ANV-nieuwjaarslezing wordt gehouden door Theo Bovens, Commissaris van de Koning, gouverneur Limburg. Na afloop heffen we het glas. Aanmelden is niet meer mogelijk.

december

Samenwerking loont. Troeven voor de Lage Landen

Colloquium met spelers en experts in de Nederlands-Vlaamse samenwerking, die zich buigen over vragen rondom de thema’s ‘Taal als drager van cultuur’ en ‘Samenwerken aan een innovatieve ruimte’.

november

Het Nederlands in de wereld

Voordracht van Vlaams diplomaat Axel Buyse in Gent over het Nederlands in de wereld met als toegift een terugblik op de Nederlands-Vlaamse regeringstop van 5 november 2018

oktober

Feestelijke onthulling standbeeld koning Willem I

Een hele dag feest in Gent ter gelegenheid van de onthulling van het bronzen standbeeld van koning Willem I met toneel, toespraken, lezing, varen, wandelen, tentoonstelling, boekpresentatie en de beiaard.

Van Adenauer tot Merkel

Wie ‘Duitsland’ zegt, denkt aan degelijkheid, filosofie en technologie, muziek en een gevarieerd cultuurleven in de talrijke grootsteden, de vele hogescholen en universiteiten met hun heel diverse opleidingen en … dikwijls een leerstoel Nederlands. Lezing in Izegem door prof. Dirk Rochtus (KUL)

Izegem

50 jaar na Leuven Vlaams, Leuven Engels?

Zijn er grondige pedagogische, sociale en culturele redenen om het hoger onderwijs grotendeels in het Nederlands te laten verlopen? In dit colloquium in Leuven wordt deze thematiek verder uitgediept met: Kurt Willems, Ad Verbrugge, Antoon Vrints, An de Moor, Wouter de Geest en Robert Hartsuiker.

Colloquium