Agenda archief

september

Hoop op Toekomst – Belgische kranten in Nederland tijdens WO I

Lezing in Gent door Ingeborg Kriegsman over de kranten die Belgische vluchtelingen hebben gepubliceerd tijdens hun opvang in vluchtoorden en interneringskampen in Nederland. Vertoning van fragmenten uit de film ‘Het verhaal van een miljoen Belgische vluchtelingen die hun toevlucht zochten in Nederland’ van Leo van Maaren.

Uitreiking Visser-Neerlandiaprijs aan Rick de Leeuw

Programma waarin Rick de Leeuw in het middelpunt staat en waar de schijnwerper wordt gericht op twee projecten waarvoor de laureaat zich inzet. Deze uitreiking is alleen toegankelijk voor genodigden en ANV-leden.

juli

Bekendmaking en prijsuitreiking ANV Debutantenprijs 2017

Programma met de drie genomineerden Judith Eykelenboom (Biefstuk), Lieke Kézér (De afwezigen) en Lize Spit (Het smelt). Interviews door Abdelkader Benali. De uitreiking van de prijs vindt plaats in Dordrecht als feestelijk onderdeel van de Boekenmarkt.

juni

Algemene Vergadering

Jaarlijkse Algemene Vergadering met als cultureel programma een rondleiding door Museum Prinsenhof in Delft.

Ledenvergadering ANV-Vlaanderen

Huishoudelijke vergadering van de landenafdeling Vlaanderen waarin 13 stemgerechtigden worden gekozen voor de Algemene Vergadering die daarna om 13.15 uur wordt gehouden.

Dagexcursie naar het Sigmaplan

In 2030 moet het Sigmaplan gereed zijn. Dit plan moet Vlaanderen beschermen tegen overstromingen van de Schelde. Een tocht met ecomobiel door het overstromingsgebied met een bliksembezoek aan Rupelmonde, de geboortestad van de beroemde cartograaf Mercator.

mei

Belgische vluchtelingen in Nederland (1830-1850)

Lezing van Els Witte, auteur van ‘Het verloren koninkrijk’ in Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Toegang E 10,- (consumptie inbegrepen); E 5,- korting voor ANV-leden en jongeren.

Rondleiding door het Paleis op de Dam

Voorafgaand aan de lezing van Els Witte in De Brakke Grond organiseren wij voor ANV-leden en hun introducés een rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam.