Agenda archief

november

oktober

Luther en de media van zijn tijd: een toevalstreffer

Themamiddag in het kader van het Lutherjaar in Antwerpen. Spreker: Arnoud Visser, panelsprekers: Gert Gielis, Bert Tops, Dick Wursten. Moderator: Frans van den Brande. Receptie na afloop. Toegang 10 euro; ANV-leden 5 euro korting.

Ontredderde Republiek

Lezing van Mia Doornaert over haar boek waarin zij toelicht waarom Frankrijk dat over zovele troeven beschikt zo weinig zelfvertrouwen lijkt te hebben. En de vraag is of Emmanuel Macron het tij kan keren.

september

Stadswandeling in Herentals

Stadswandeling door het in 1209 gestichte Herentals door de gewezen stadsarchivaris dr. Jan M. Goris. Speciaal voor het ANV heeft de gids bijzonder interessante plekken uitgezocht. De wandeling begint om 14.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Deelname kost 10 euro.

Is er toekomst voor de radio?

Radiojournalist Ward Bogaert geeft een lezing in Izegem over de toekomst van het medium radio, in Vlaanderen en in het buitenland.

Hoop op Toekomst – Belgische kranten in Nederland tijdens WO I

Lezing in Gent door Ingeborg Kriegsman over de kranten die Belgische vluchtelingen hebben gepubliceerd tijdens hun opvang in vluchtoorden en interneringskampen in Nederland. Vertoning van fragmenten uit de film ‘Het verhaal van een miljoen Belgische vluchtelingen die hun toevlucht zochten in Nederland’ van Leo van Maaren.

Uitreiking Visser-Neerlandiaprijs aan Rick de Leeuw

Programma waarin Rick de Leeuw in het middelpunt staat en waar de schijnwerper wordt gericht op twee projecten waarvoor de laureaat zich inzet. Deze uitreiking is alleen toegankelijk voor genodigden en ANV-leden.

juli

Bekendmaking en prijsuitreiking ANV Debutantenprijs 2017

Programma met de drie genomineerden Judith Eykelenboom (Biefstuk), Lieke Kézér (De afwezigen) en Lize Spit (Het smelt). Interviews door Abdelkader Benali. De uitreiking van de prijs vindt plaats in Dordrecht als feestelijk onderdeel van de Boekenmarkt.