Agenda archief

april

Boekpresentatie Tiendaagse Veldtocht

Middag in Antwerpen over de burgeroorlog in het Koninkrijk der Nederlanden 1830-1839 met als spreekster prof. dr. Els Witte. Het boek verschijnt als deel vijf in de succesvolle reeks ‘Oorlogsdossiers’.

maart

Editio Debutantenbal 2018

Een avond voor iedereen die schrijft! Het thema is: Het boek van de toekomst. Ontmoet de literaire wereld van Nederland en Vlaanderen, schrijvers, redacteuren, uitgevers. Tot slot gaan de stoelen aan de kant en wordt er gedanst. Het ANV is als partner van de partij. Van harte welkom in De Brakke Grond in Amsterdam.

Sterker door samenwerking

In Izegem houdt Axel Buyse, Afgevaardigde Vlaamse Regering in Nederland, een voordracht over de resultaten van de samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse Regering, o.a. de op gang zijnde fusie van de haven van Gent met die van Zeeland.

februari

januari

ANV-nieuwjaarsbijeenkomst

Toespraak door Luc Van den Brande, voorzitter Raad van Bestuur VRT, en uitreiking van de Visser-Neerlandiaprijs aan Plint. Na afloop heffen we het glas op het nieuwe jaar. Locatie: Van Abbemuseum in Eindhoven.

november

oktober

Luther en de media van zijn tijd: een toevalstreffer

Themamiddag in het kader van het Lutherjaar in Antwerpen. Spreker: Arnoud Visser, panelsprekers: Gert Gielis, Bert Tops, Dick Wursten. Moderator: Frans van den Brande. Receptie na afloop. Toegang 10 euro; ANV-leden 5 euro korting.