Agenda

mei

Rondleiding door het Paleis op de Dam

Voorafgaand aan de lezing van Els Witte in De Brakke Grond organiseren wij voor ANV-leden en hun introducés een rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam.

Belgische vluchtelingen in Nederland (1830-1850)

Lezing van Els Witte, auteur van ‘Het verloren koninkrijk’ in Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Toegang E 10,- (consumptie inbegrepen); E 5,- korting voor ANV-leden en jongeren.

juni

Dagexcursie naar het Sigmaplan

In 2030 moet het Sigmaplan gereed zijn. Dit plan moet Vlaanderen beschermen tegen overstromingen van de Schelde. Een tocht met ecomobiel door het overstromingsgebied met een bliksembezoek aan Rupelmonde, de geboortestad van de beroemde cartograaf Mercator.

Excursie kasteel Duras en brouwerij Wilderen

Excursie onder leiding van een gids naar kasteel Duras en het park, met een inleiding door Annemie Roppe over het boek ‘Een omstreden huwelijk’ van Louis Roppe uit 1962, met aansluitend rondleiding door de brouwerij en stokerij Wilderen.

Ledenvergadering ANV-Vlaanderen

Huishoudelijke vergadering van de landenafdeling Vlaanderen waarin 13 stemgerechtigden worden gekozen voor de Algemene Vergadering die daarna om 13.15 uur wordt gehouden.

Algemene Vergadering

Jaarlijkse Algemene Vergadering met als cultureel programma een rondleiding door Museum Prinsenhof in Delft.

juli

Bekendmaking en prijsuitreiking ANV Debutantenprijs 2017

Programma met de drie genomineerden Judith Eykelenboom (Biefstuk), Lieke Kézér (De afwezigen) en Lize Spit (Het smelt). Interviews door Abdelkader Benali. De uitreiking van de prijs vindt plaats in Dordrecht als feestelijk onderdeel van de Boekenmarkt.